torsdag 28 februari 2008

Fågelben och sexpack-vader


Daniel Lemma är mysfaktor 90. Om man sedan kombinerar honom med 4 underbara vänner, 5 öl och 1 fantastiskt rolig bussresa så får man en 100% kanonskön kväll i malmö.

Vi började kvällen lite försiktigt på puben Metro vid möllan i malmö. Bara att få komma iväg ifrån Lund för en stund känns befriande. Att sedan dricka första klunken staropramen på en mysig pub med vännerna och se på medan Elisabet dricker öl ur ett glas med samma storlek som hennes huvud, det är livet! Med hjälp av stormvindarna lyckas vi ta oss vidare till KB och en timme senare smyger han försiktigt upp på scenen. Daniel Lemma. Trots, eller på grund av, att jag redan har sett honom två gånger innan så känns det förväntansfullt och härligt. Hans underbart enkla, naturliga och charmiga sätt att uppträda på gör att man fylls med energi som räcker i veckor. Det finns inget oäkta eller framtvingat med honom och han plockar upp sina instrument och spelar som om han knappt behövde slå på strängarna för att musiken ska uppstå. Han sjunger som om orden poppar upp i huvudet på honom just i den stunden. Daniel Lemma kan vara en av världens bästa livemusiker.

Efter några öl och en kebab så kliver vi på bussen tillbaka till det bekanta igen. Under en halvtimma handlar diskussionen om vem som har störst och starkast vader och efterkonsert-stämmningen infinner sig.

Lycklig i själen somnar jag med somebody on my side...

Inga kommentarer: